Vijf leden begonnen aan lifeguardopleiding

21 april 2021

Dit jaar zijn vijf van onze leden begonnen aan de opleiding (junior) lifeguard open water. In deze opleiding ligt de focus op de hulpverlening als reddingsbrigade.

Hiervoor leren en oefenen zij allerlei methodes om drenkelingen te redden, bijvoorbeeld met een rescueboard, boot of gewoon zwemmend. Daarnaast leren ze ook leidinggeven bij ongevallen en hoe je om moet gaan met omstanders en pers. De opleiding draait echter niet alleen om het hulpverlenen als een ongeval eenmaal heeft plaatsgevonden. Er komt ook allerlei theorie voorbij over hoe je de bewaking van een evenement voorbereidt of toezicht moet houden. De theorielessen zijn inmiddels achter de rug, en de eerste twee praktijklessen ook alweer. Hierin werd vooral geoefend met varen, zoals ankeren, naar een drenkeling varen en maneouvreren in krappe ruimtes zoals een haven. 

Deze opleiding doen zij samen met een aantal leden van Reddingsbrigade Amersfoort en Reddingsbrigade Vianen. Voor Reddingsbrigade Houten is deze beroepsopleiding nog nieuw, terwijl Reddingsbrigade Amersfoort deze opleiding al langer aanbiedt. Door nu samen te werken kunnen onze medewerkers worden opgeleid, en kunnen we in de toekomst de opleiding zelf gaan aanbieden.

Downloads