Oud- en Nieuwjaarsduik 2016/2017

Een van onze jaarlijks terugkerende bewakingen is de Nieuwjaarsduik, maar dit jaar waren we ook bij een Oudjaarsduik in Houten aanwezig. Bij beide korte evenementen waren we aanwezig voor de veiligheid van de duikers.

De oudjaarsduik vond vanzelfsprekend plaats op oudjaarsdag. Een groep van ongeveer 25 mensen dook voor het goede doel het water in, onder aanmoediging van veel toeschouwers. Een dag later dook bij de Nieuwjaarsduik een veel grotere groep van 604 deelnemers het water in. Beide dagen was het koud weer, waarbij de wind op nieuwjaarsdag het nog extra koud maakte. Gelukkig zijn allebei de evenementen veilig verlopen.

Naast deze twee duiken was er ook nog een derde duik, namelijk de Nieuwjaarsduik voor en door onze eigen vrijwilligers. Nadat alle gewone deelnemers uit het water waren en gingen omkleden doken zes van onze eigen vrijwilligers het koude water in. Op hen zijn we natuurlijk extra trots, omdat ze zowel hebben toegezien op de veiligheid van alle duikers, en ook nog eens zelf het koude water trotseerden.

We wensen iedereen een gelukkig en veilig 2017 toe!

Downloads