NK SERC 2018

Op 3 maart deed Reddingsbrigade Houten met wel drie teams mee aan het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Responce Competition.

De dag begon bij het zwembad in Houten waar we verzamelden om vervolgens naar Zwolle te gaan waar het NK werd gehouden. Na korte tijd wachten was het tijd om de afzondering in te gaan, dit om te voorkomen dat de teams van tevoren zouden zien wat het ongeval was.

Verschillende ongevallen

Het eerste ongeval was een aanvaring tussen twee schepen, waardoor er vijf slachtoffers in het water waren beland, waarvan een onder een boot. Eveneens zat er een slachtoffer op de boot en stond er een op de kant. De slachtoffers moesten gerustgesteld worden – sommigen waren erg onrustig door de aanvaring – en naar de kant gebracht worden.

Het tweede ongeval vond plaats in de zomer. Een vlonder met daarop een orkest was ingestort, de muzikanten en hun instrumenten lagen in het water. Daarbij was een deel van de slachtoffers bewusteloos. Ook hier moest iedereen gerustgesteld en naar de kant gebracht worden.

Na deze voorrondes volgde de finale. De teams van Houten deden hierin helaas niet mee, maar het gaf wel een mooie gelegenheid om te zien hoe andere teams een ongeval oplossen en om hiervan te leren. Tot slot hebben we met alle deelnemers en begeleiders bij de Mc Donalds gegeten waarna we na een geslaagde dag weer huiswaarts gingen.  

Downloads