Nieuwjaarsduik 2020

Op 1 januari begon 2020, en dat kon natuurlijk niet zonder de nieuwjaarsduik. Ook dit jaar was Reddingsbrigade Houten aanwezig om toezicht te houden op de meer dan 600 mensen die vol enthousiasme het koude water indoken.

De dag begon voor onze vrijwilligers bij het clubhuis waar alle spullen ingepakt moesten worden, waarna vertrokken werd naar de Rietplas. Daar werd vervolgens een tent opgezet en ook meerdere beachflags neergezet om te laten zien dat wij aanwezig waren. Met een groot deel van de bewakers is vervolgens de bodem afgezocht naar harde objecten, om te voorkomen dat de duikers zich daaraan zouden verwonden.

Om 12 uur was het dan zo ver, de hele menigte stormde het water in, terwijl onze bewakers toezicht hielden. Enkele minuten later zat het er dan alweer bijna op, wat de duik betreft. Maar, zoals inmiddels ook wel traditie wordt, enkele van onze bewakers doken bij de tweede duik het water in. Op hen zijn we extra trots, omdat ze zowel bewaken als zelf duiken!

Na het opruimen van alle spullen was het tijd voor een gezellige afsluiting bij een van onze leden thuis, en daarmee zat deze eerste dag en bewaking van het jaar er alweer op.

Downloads