Instructeursweekend oktober 2017

In het weekend van 14-15 oktober werd er een weekend georganiseerd voor zowel de huidige instructeurs als een groep die sinds dit seizoen bezig is met kennismaken met het lesgeven. Iemand uit deze laatste groep vertelt over het weekend:

Samenwerken en lesgeven

We begonnen het weekend met een aantal spelletjes rond samenwerken. Je moest bijvoorbeeld een briefje trekken met een naam erop. Voor diegene die op het briefje stond moest je tijdens het weekend extra aardig doen.

Even later moesten we in groepjes een les organiseren en leuker maken. Daarbij kreeg iedereen natuurlijk tips van de instructeurs zelf. We moesten rekening houden met de grootte van het zwembad en de materialen die we hadden meegenomen. Daarna gingen we met z’n allen naar het zwembad in Harderwijk. We mochten voor het eerst lesgeven! Ik vond het zelf heel erg leuk omdat iedereen ook echt naar ons luisterde.

Bonte avond

s’ Avonds hadden we de Bonte avond. Iedereen had hiervoor zelf wat georganiseerd. Ik ging samen met een andere instructeur een lied van Gerard Joling zingen met twee anderen als achtergrond. Een ander duo deed een challenge met spekjes. Het was echt hilarisch! Daarna werden we gedropt in het bos, het enige wat we hadden waren coördinaten. We moesten vijf opdrachten doen in het bos, maar we hebben er uiteindelijk maar twee gedaan want we raakten de weg kwijt. Gelukkig kon iemand ons komen ophalen. Teruggekomen konden we lekker bij een groot kampvuur gaan zitten.

De volgende morgen mochten we allemaal uitslapen. Daarna gingen we weer het bos in om levend stratego te doen. Daarna moesten we allemaal inpakken en moesten we weer terug.

Ik vond het een zeker geslaagd weekend. Ik heb heel veel geleerd in het lesgeven en hoop dat er nog zo’n weekend komt!

Downloads