EHAD Nederweert 2019

Op tweede paasdag deden we mee twee senioren- en een juniorenteam mee aan de EHAD in Nederweert. In twee rondes moesten we hulpverlenen bij verschillende waterongevallen, waarin het juniorenteam zelfs in de prijzen viel.

Na een tijdje zitten in de afzondering werden de teams een voor een opgehaald. Voorafgaand aan het ongeval kregen zij eerst een filmpje te zien wat het ongeval introduceerde, waarna zij door mochten lopen naar het zwembad. Omdat het ongeval aan de overkant van een meertje was gebeurd moest er begonnen worden met het zwemmen van een aantal banen, pas daarna mochten de redders door naar het ongeval. Daarbij konden zij tijdens het zwemmen nog niets zien van het ongeval omdat dit was afgeschermd.

Bij het eerste ongeval lag er een slachtoffer op de bodem en stond er een omstander op de kant, die na twee minuten een epileptische aanval kreeg. Daarnaast kreeg ook een van onze eigen redders kramp. Ook bij het tweede ongeval moest er begonnen worden met een aantal banen zwemmen, maar nu met heel veel extra kleding aan. Daarna moesten er twee personen uit een auto op de bodem gered en gereanimeerd worden. Ondertussen was een van de teamleden weggeroepen omdat er elders een ander slachtoffer gereanimeerd moest worden, dus er gebeurde best veel tegelijk.

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een prijsuitreiking, ons juniorenteam mocht met een mooie tweede plek naar huis. Hun leider werd zelfs eerste! Team Houten 2 werd vijfde (en op reanimatie vierde) en team Houten 1 twaalfde. Toch kunnen we absoluut terugkijken op een geslaagde dag!

Downloads