EhaD in zwembad

Op vrijdagavond 21 april organiseerden we voor de groepen Zwemmend Redder 2-4 en Life Saver 1 een EhaD in het zwembad. In slechts vijf minuten moesten de teams zo goed mogelijk hulpverlenen aan de slachtoffers.

Scenario

In het zwembad was een zwemwedstrijd georganiseerd. Tijdens de wissel was een teamlid van team A op een zwemmer van team B gedoken, waardoor ‘de duiker’ veel last had van zijn hoofd en de zwemmer veel pijn aan haar schouder. Een ander lid van team A wilde gaan helpen, maar dook daarbij met zijn arm op een lijn waardoor zijn arm veel pijn deed. Ook de coach van team B wilde graag helpen, maar die was uitgegleden op de kant. Daarbij waren er ook nog eens enkele omstanders, die niet wisten wat ze moesten doen.

Inzet van de teams

Een voor een waren de teams van 3-4 personen aan de beurt om in slechts vijf minuten al deze slachtoffers te helpen. Hierbij konden ze een hele hoop leren, want een EhaD is weer heel anders dan een normale les. Zo konden ze nu ervaren dat niet alle reddingsmiddelen altijd handig zijn, en moest er nagedacht worden over hoe je slachtoffers handig uit het water kan halen.

Kortom, het was een leuke én leerzame oefening voor de deelnemers, en ook de slachtoffers en jury.

Downloads