EhaD in Nederweert

Op Tweede Paasdag was het weer tijd voor een EHAD-wedstrijd, ditmaal in Nederweert. In twee rondes met elk vier minuten speeltijd moesten de teams zo goed mogelijk een ongeval oplossen.

Hoewel hier natuurlijk veel op getraind wordt, is ieder ongeval weer een verassing: zo werd bij de tweede ronde één van de zwemmers apart genomen om te communiceren met de hulpdiensten én zijn eigen team zonder dat hij kon zien wat gebeurde. Voor de Houtense deelnemers, die samen één juniorenteam en één seniorenteam vormden, was het vooral een wedstrijd om ervaring op te doen: het was namelijk voor drie deelnemers de eerste keer in een seniorenteam en voor twee deelnemers in het juniorenteam zelfs de eerste keer dat ze aan een EHAD-wedstrijd deelnamen.

Desalniettemin eindigde het juniorenteam op een tweede plaats, evenals hun leider. Het seniorenteam kwam op de achtste plaats terecht, met een knappe vierde plek voor de leider. Verder, en dat is natuurlijk het belangrijkste, heeft iedereen een leuke leerzame dag gehad waarbij de vaardigheden die in het zwembad opgedaan zijn in de praktijk gebracht konden worden. 

Downloads