Begeleiden Bosnische kinderen

Op donderdag 5 januari waren wij aanwezig bij een ander soort evenement dan wij meestal zijn. Meestal bewaken wij buiten, maar dit keer hielden we toezicht in het zwembad. Er kwam namelijk een groep Bosnische kinderen zwemmen, waarbij niet ieder kind even goed zou kunnen zwemmen. Wij waren aanwezig om toe te zien op de veiligheid.

Zwemmen tijdens vakantie

Deze groep Bosnische kinderen is voor drie weken in Nederland via stichting PAX. Deze stichting geeft kinderen die leven in slechte omstandigheden de mogelijkheid om voor een paar weken echt op vakantie te gaan en leuke dingen te doen. Een van deze activiteiten was een middag zwemmen in zwembad de Wetering in Houten. Het was echter niet bekend hoe goed deze kinderen zouden kunnen zwemmen, dus extra toezicht was hiervoor gevraagd.

Reddingsbrigade Houten kon door dit toezicht te leveren het mede mogelijk maken dat deze kinderen een leuke middag in het zwembad hadden. En dat was te zien, de kinderen genoten er duidelijk van!

Eerste bewaking

Voor enkele van onze leden was deze bewaking een eerste kennismaking met het toezichthouden op de waterveiligheid. Zij konden bij dit evenement nu meemaken hoe het is om toezicht te houden, waardoor ze weer meer van het reddingswerk konden leren. Daarbij kregen ze voorafgaand aan het evenement al extra instructies over hoe zo’n bewaking gaat.

Al met al weer een leuke bewaking, zowel voor ons, als ook voor de kinderen.

Downloads