Avondmarathon Wageningen

Op 9 december 2017 was er een senioren avondmarathon. We zijn naar Wageningen gegaan, om hier zoveel mogelijk banen te gaan zwemmen

Bij een seniorenmarathon zijn er individuele opdrachten en groepsopdrachten. We begonnen met de individuele opdrachten. Hierbij zwemt iedereen drie keer tien minuten. Om de tien minuten word er gewisseld. Zo bleef dat doorgaan tot de groepsopdracht.

In totaal waren er vier groepsopdrachten. De eerste groepsopdracht was een parcours, waarbij het de bedoeling was dit zo snel mogelijk af te leggen. De tweede opdracht was met cijfers. De cijfers moesten zo snel en vaak mogelijk heen en weer gezwommen worden. De derde opdracht was een met een houten hamer. Iemand ging in het water aan de steel van de hamer liggen. Een tweede persoon moest de drijvende hamer met de persoon voorttrekken door het water naar de overkant. Tussen de groepsopdrachten waren er steeds individuele opdrachten. De laatste groepsopdracht werd het laatste halfuur gedaan. Hierbij moest je om en om zo snel mogelijk heen en weer zwemmen.

Als groep hebben we in totaal wel 15.000 meter gezwommen. Daarmee zijn we zesde geworden van de acht. De marathon was voor de leeftijd 13 en hoger. Iedereen heeft ervan genoten en veel gezwommen, en er ook nog eens veel van geleerd!

Downloads