Avondmarathon Oss

Op zaterdag 22 oktober deed Reddingsbrigade Houten mee aan de avondmarathon in Oss. Hierbij hadden we een gecombineerd team samen met Reddingsbrigade Raalte, met een erg mooi resultaat!

Wat is een avondmarathon?

Een avondmarathon is een soort zwemestafette die de hele avond duurt, in dit geval van 18:00 tot 0:00. De wedstrijd begint met een 50-meterestafette waarbij iedere zwemmer 50 meter zwemt. Ook het laatste half uur bestaat uit een 50-meterestafette. Tussen deze onderdelen wordt er afwisselend tien minuten gezwommen door alle zwemmers. Meestal zijn er in deze tussenperiode ook enige ludieke onderdelen. Zo moesten bij deze wedstrijd de zwemmers tijdens de eerste 50-meterestafette een jerry can gevuld met water over de bodem verplaatsen. Ook was er een estafette waarbij met water gevulde flessen meegesleept moesten worden, en een estafette waarbij er een bierkrat moest worden vervoerd.

Mooi resultaat

Deze avondmarathon leverde een erg mooi resultaat op. Als team hebben we in totaal wel 20,3 kilometer gezwommen en daarmee zijn we geëindigd op een mooie vijfde plek!

 

Downloads