Archief nieuwsberichten

08 januari 2018

Hier vindt u minder recente nieuwsberichten.

EHAD Nederweert 2019

Op tweede paasdag deden we mee twee senioren- en een juniorenteam mee aan de EHAD in Nederweert. In twee rondes moesten we hulpverlenen bij verschillende waterongevallen, waarin het juniorenteam zelfs in de prijzen viel.

Nieuwjaarsduik 2020

Op 1 januari begon 2020, en dat kon natuurlijk niet zonder de nieuwjaarsduik. Ook dit jaar was Reddingsbrigade Houten aanwezig om toezicht te houden op de meer dan 600 mensen die vol enthousiasme het koude water indoken.

Serious Rescue

Van 20 t/m 23 december voer Reddingsbrigade Houten samen met vele andere reddingsbrigades 100 kilometer in drie dagen voor Serious Rescue, om zo geld op te halen voor Serious Request.

Sinterklaaszwemmen 2018

Op vrijdag 30 november was het een bijzondere avond. Het was namelijk tijd voor het Sinterklaaszwemmen!

Sinterklaasintocht Houten 2018

Op zaterdag 24 november kwam Sinterklaas naar Houten. Samen met reddingsbrigade Vianen waren wij hierbij aanwezig om te zorgen voor de veiligheid op het water en op de kant. 

Stranddag 2018

Op zaterdag 30 juni vond de jaarlijkse stranddag plaats. Hoe was deze dag en wat deden we? Hier lees je er meer over.

Examens 2018

Op vrijdag 22 juni waren de examens, een van onze leden vertelt erover.

Central Park 2018

Op zaterdag 26 mei was Reddingsbrigade Houten aanwezig bij Central Park, een festival bij Down Under. Vanaf het water hielden we toezicht op de vele bezoekers die aan het water zaten en in een enkel geval wilden gaan zwemmen.

Koningsdag 2018

Op 27 april waren wij net als voorgaande jaren aanwezig bij de Imkersplas in Houten. Hier konden kinderen en hun ouders een kijkje nemen bij onze kraam, of meevaren met een van onze reddingsboten. Hier genoten ze zichtbaar van!

Eerste RVR-oefening

Op 21 april nam Reddingsbrigade Houten deel aan de eerste RVR-oefening. We oefenden hier zowel communicatie en vaartechnieken als de inzet bij grote incidenten.

Nieuwe boot voor Reddingsbrigade Houten

Afgelopen donderdag, 19 april, heeft Reddingsbrigade Houten de beschikking gekregen over een nieuwe vlet. Deze speciale reddingsboot vervangt de oude Houten 018 na twintig jaar dienst te hebben gedaan.

EHaD Nederweert

Op maandag 2 april zijn we naar een EhaD wedstrijd in Nederweert geweest. We deden mee met twee juniorenteams en een seniorenteam.

NK SERC 2018

Op 3 maart deed Reddingsbrigade Houten met wel drie teams mee aan het Nederlands Kampioenschap Simulated Emergency Responce Competition.

Sponsorzwemmen 2018

Op vrijdagavond 19 januari stond het sponsorzwemmen op de agenda.

Nieuwjaarsduik 2018

Dit jaar begon voor ons zoals gebruikelijk met het bewaken van de Nieuwjaarsduik. Hoewel de lucht nog relatief warm was, was het water slechts 2,5 graden, dus toch nog behoorlijk koud. Dit weerhield de 608 duikers er niet van om het nieuwe jaar in te duiken.

Avondmarathon Wageningen

Op 9 december 2017 was er een senioren avondmarathon. We zijn naar Wageningen gegaan, om hier zoveel mogelijk banen te gaan zwemmen

Aankomst Sinterklaas in Houten

Op zaterdag 25 november kwam Sinterklaas naar Houten. Wij waren erbij bij zijn aankomst in Houten.

Koningsdag 2017

Een van onze grootste bewakingen is de bewaking bij Koningsdag, en ook afgelopen Koningsdag waren we weer actief.

Central Park

De bewaking bij Central Park was met 32 graden een van de warmste tot nu toe in 2017.

EhaD in zwembad

Op vrijdagavond 21 april organiseerden we voor de groepen Zwemmend Redder 2-4 en Life Saver 1 een EhaD in het zwembad. In slechts vijf minuten moesten de teams zo goed mogelijk hulpverlenen aan de slachtoffers.

EhaD in Nederweert

Op Tweede Paasdag was het weer tijd voor een EHAD-wedstrijd, ditmaal in Nederweert. In twee rondes met elk vier minuten speeltijd moesten de teams zo goed mogelijk een ongeval oplossen.

Jeugdmarathon Waddinxveen

Op vrijdag 3 maart is een team van Reddingsbrigade Houten naar Waddinxveen afgereisd voor de jaarlijks jeugdavondmarathon, om hier zoveel mogelijk te gaan zwemmen.

Begeleiden Bosnische kinderen

Op donderdag 5 januari waren wij aanwezig bij een ander soort evenement dan wij meestal zijn. Meestal bewaken wij buiten, maar dit keer hielden we toezicht in het zwembad. Er kwam namelijk een groep Bosnische kinderen zwemmen, waarbij niet ieder kind even goed zou kunnen zwemmen. Wij waren aanwezig om toe te zien op de veiligheid.

Oud- en Nieuwjaarsduik 2016/2017

Een van onze jaarlijks terugkerende bewakingen is de Nieuwjaarsduik, maar dit jaar waren we ook bij een Oudjaarsduik in Houten aanwezig. Bij beide korte evenementen waren we aanwezig voor de veiligheid van de duikers.

Verkleed zwemmen

Vrijdag 23 december was alweer de laatste zwemavond van 2016 voor al onze leden. We hebben hier een speciale avond van gemaakt, omdat wij het jaar graag gezellig wilden afsluiten.

Sinterklaas in zwembad

Afgelopen vrijdag hadden we een bijzondere gast bij ons in het zwembad. Sinterklaas kwam namelijk langs met wel drie van zijn pieten!

Intocht Sinterklaas 2016

Ook dit jaar kwam Sinterklaas weer aan in Houten, maar hoe verliep de aankomst van deze belangrijke man?

Avondmarathon Oss

Op zaterdag 22 oktober deed Reddingsbrigade Houten mee aan de avondmarathon in Oss. Hierbij hadden we een gecombineerd team samen met Reddingsbrigade Raalte, met een erg mooi resultaat!

Examens 2017

Op vrijdag 9 juni waren er examens bij Reddingsbrigade Houten.

Bewaking Lief-festival

Op zaterdag 2 september waren we niet alleen aanwezig op de veiligheidsdag in Houten, maar ook bij het Lief-festival.

Veiligheidsdag Houten

Op zaterdag 2 september stond Reddingsbrigade Houten samen met onze collega’s van Brandweer Houten, Politie Houten en een aantal andere hulpdiensten op de veiligheidsdag in Houten.

Instructeursweekend oktober 2017

In het weekend van 14-15 oktober werd er een weekend georganiseerd voor zowel de huidige instructeurs als een groep die sinds dit seizoen bezig is met kennismaken met het lesgeven. Iemand uit deze laatste groep vertelt over het weekend:

Downloads